Jokipii

Tilaa asua ja harrastaa

Jokipii – Ahonkylän alue on kenkätehtaan ympärille kasvanut asutuskeskus, jossa asuu noin 930 asukasta. Meiltä on hyvät liikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin. Aluetta leimaa idyllinen jokimaisema sekä perinteikäs yritystoiminta. Alueen keskeinen sijainti tarjoaa avaimet menestyksekkääseen yritystoimintaan.

Lue lisää »

Jokipiin Markkinat

Jokipiin Maalaismarkkinat saivat alkunsa, kun keväällä 2011 kun muutama innokas vanhojen koneiden harrastaja kylältä ehdotti, että järjestettäisiin oikein kunnon vanhan ajan markkinat. Kylän sijainti on keskeinen ja puitteetkin sopivat moisen tapahtuman järjestämiseen, joten kylällä toimivat yhdistykset päättivätkin lyödä hynttyyt yhteen ja järjestää Jokipiin I Maalaismarkkinat.

Jokipiin Markkinat järjestetään tänäkin vuonna elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.2017!

Koska wanhaa siltaa ei ole enää vanha ja tilalle valmistumassa uusi silta, pidetään markkinat tänä vuonna vain toisella puolella jokea, kyläpuiston puolella. Tapahtuma keskittyy aikaisemminkin Torialueena toimineen kyläpuiston ympärille. 

Kyläpuistoon kohoaa tuttuun tapaan maalaistori. Kirppis- ja rompemyyjät löytävät paikkansa Jokipiintien kupeesta nurmialueelta. Myyntipaikat varataan nyt! Hinta vain 20/25€! Tiedustelut ja varaukset: Terhi Takala, puh. 044 287 1871 (iltaisin) tai nisula.terhi(a)gmail.com

Aikaisemmin vanhalla myllyllä kävijöitä ihastuttanut lättykaffila siirtyy tänä vuonna niin ikää kyläpuistoon. Lättyjä nautiskellessa voit seurata tapahtumalavan ohjelmaa, jossa on luvassa mm. näytelmä- ja tanhuesityksiä sekä pelimannimusiikkia. Puistossa pääsee hyppäämään sekä hevosen että keppihevosen selkään pienelle ratsastukselle.

Nostalgisia makuelämyksi ja makumuistoja menneiltä vuosikymmeniltä herätellään nisusioilla ja vadelmalimonadilla. Kotiin voi viedä lämpimääsinä myös vaikka perinteisellä reseptillä valmistettua ruisleipää. 

Alanen:

Alasessa nautitaan perinteiseen tapaan keittoruokailusta, joka on tarjolla koko markkinapäivän ajan. Suomi 100 -hengessä Jokipiin Auto- ja Laitehuolto tarjoaa joka sadannen ruokailun ilmaiseksi! Kuka saakaan kassalla iloisen yllätyksen?!

Alasen lavalla ihastellaan Suomi 100 teemalla toteutettua Peikkolan Asukit -näyttelyä. Peräkamarissa pääsee seuraamaan Irja Haapolahden tekstaustaitoja.

Niemistön Kotimuseolla

on ovet avoinna koko markkinapäivän ajan!

Gokart rata avoinna!

Seppo Jokipiin lapsenlapsien iloksi rakentama gokart-rata on markkinapäivänä avoinna kävijöiden tutustuttavaksi. Ajamista pääsee kokeilemaan 5 euron hintaan osoitteessa Jokipiintie 97.

Markkinatunnelmia aikaisemmilta vuosilta löydät kuvagalleriasta!

 

Myyntipaikat:

Terhi Takala, puh. 044 287 1871 (iltaisin) tai nisula.terhi(a)gmail.com

Muut tiedustelut:

Mikko Haanpää, puh. 040 542 1521

Ruokahuolto:

Tarja Koskiniemi, puh. 050 355 2193

Sijainti:

Jokipii sijaitsee Valtatien 3:n, Tokerotien ja Kauhajoentien risteyksessä. Navigaattorit löytävät kyläpuiston läheisyyteen osoitteella Jokipiintie 145, 61280 Jokipii. Nuorisoseurantalo Alanen sijaitsee puolestaan osoitteessa Seurakuja 2.

Järjestäjät:

Jokipii-Ahon Kyläyhdistys ry
Jokipiin Nuorisoseura ry

 


 • Markkinat

  wanhatie

  Maalaismarkkinat_2014_kollaasi.jpg

  myllyjuoksu

  salonranta

  Markkinat 2

  kinneri

  tekstaus

  mandoliinimiehet

  Markkinat 3

  tyrni

  kylapiika

  Alanen