Ilvesjoki

Tilaa asua ja harrastaa

Ilvesjoen kylä sijaitsee Jalasjärven lounaiskulmassa, Ilvesjoen varrella.

Kylässä on paljon eri alojen yrityksiä sekä maatalousyrityksiä.

Aktiivisesti toimivien yhdistysten kautta on mahdollista harrastaa esimerkiksi metsästystä tai vaikka näyttelemistä. 

Ilvesjoen teatteri Saappa Nähärä esittää syksyisin näytelmän ja Toimelan päivälliset ovat "maankuulut" herkullisesta ruuastaan. Lisää harrastajia toki otetaan mielellään mukaan kaikkeen toimintaan ja uudet ideat ovat tietenkin tervetulleita.

Kajastus - Ilvesjoen joululehti


Ilvesjoen Kajastus-lehden teko on alkanut! Tervetuloa mukaan! Kysy tarkemmat ajat lehtitoimikunnan kokoontumisista p. 0500 786642.

Lehden tekoon voi osallistua myös etänä. Ota yhteyttä, jos kiinnostaa kirjoittaa, piirtää, valokuvata tai sinulla on juttuja tai juttuvinkkejä Ilvesjoelta tai ilvesjokelaisista.

Lähetä tiedot kaikenlaisista perheuutisista, kuten valmistumiset, syntyneet, edesmenneet, kultahäät, muuttaneet jne. joko sähköpostilla kajastus.ilvesjoki ÄT gmail.com tai paperiversioina lehtitoimikunnalle. Lehtitoimikunnan yhteystiedot saat joko puhelimitse 0500 786642 tai em. sähköpostilla.


Kaikki Kajastukseen tuleva aineisto pitää olla lehtitoimikunnalla 30.10.2021 mennessä!

Muista myös laittaa joulutervehdyksesi lehteen.

Hinta on 5 €/tervehdys. Tervehdyksiä vastaanottavat Parturi-Kampaamo Minna-Maaria, Irma Vuorenmäki ja Kauppilan Autohajottamon toimisto tai sähköpostilla voit pyytää tilitiedot tervehdyksen maksamista varten.


Kajastus jaetaan Ilvesjoen asukkaille

Kajastus jaetaan sen ilmestyttyä (joulukuun alkupuolella) Ilvesjoella lahjaksi jokaiseen kotiin.

Sen voi myös ostaa omakseen

Lehti tulee myös myyntiin myöhemmin ilmoitettaviin paikkoihin.

Lehden hinta on 10 €. 

Tilaa lehti kotiin

Posti kuljettaa Kajastuksetkin minne vain. Voit laittaa tilauksesi tulemaan sähköpostilla kajastus.ilvesjoki ÄT gmail.com tai p. 0500 786642. 

Yhden lehden lähetyskulut ovat noin 4 € (tarkemmin tämän vuoden hinta selviää syksyn mittaan). Jos tilaat ulkomaille tai useampia lehtiä kerralla, niin lähetyskulut painon ja Postin hinnaston mukaan. Lehden paino on noin 290 g ja kirjekuoren kera noin 310 g.

Esim. 2 - 4 lehteä postipakettina hinta on 4,90 € (vuoden 2020 hinta).


Lehden tekoon voi tulla mukaan kuka vain

Tervetuloa sekä uudet että vanhat lehden teosta kiinnostuneet mukaan. Kaikille innokkaille löytyy hommia lehden teossa, eikä etukäteen tarvitse olla mitään erityistaitoja. Voit osallistua joko paikan päällä täällä Ilvesjoella tai etänä mistä vain. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä vaikkapa sähköpostilla kajastus.ilvesjoki ÄT gmail.com, niin kerromme tarkemmin.

Juttuja, juttuvinkkejä, kuvia ja perheuutisia ym. voi lähettää pitkin vuotta osoitteeseen kajastus.ilvesjoki ÄT gmail.com. 

Auta lehden toimitusta

Lehteä tehdään vapaaehtoisvoimin ja suurin osa tekijöistä on harrastajia, joten sellainen "toimittajan uutisnenä" meiltä useimmilta puuttuu. 

Toivomme, että varsinkin perheuutisista, niin iloisista kuin surullisistakin, oltaisiin meihin yhteydessä, että saisimme ne perinteiseen tapaan lehteen.

Mielellään kerromme kylään syntyneistä ja muuttaneista uusista kyläläisistä, valkolakin saaneista tai ammattiin valmistuneista, pyöreitä vuosia täyttäneistä (80-vuotta tai enemmän), kulta- tai timanttihäitään viettävistä sekä julkaisemme omaisten tai läheisten kirjoittamia muistokirjoituksia edesmenneistä.

Myös kaikenlaiset mielenkiintoiset jutut Ilvesjoelta ovat tervetulleita. Voit kirjoittaa jutun itse tai antaa vinkin, niin yritämme löytää lehtitoimikunnasta jonkun, joka jutun tekee.

Valokuvia Ilvesjoelta tarvitaan joka vuosi sekä lehden kuvitukseen että kansikuviksi. Jos sinulla on hyvälaatuisia kuvia, niin niitä kannattaa tarjota ehdolle.


Ilvesjoen oma joululehti Kajastuksesta on ilmestynyt jo 41 vuosikertaa.

Aikoinaan Kajastus on ilmestynyt nuorisoseuran kuukausilehtenä ja sitä on tehty kerralla yksi kappale. Jälki oli silloin alusta loppuun käsityötä.

Lehteä julkaisee Ilvesjoen nuorisoseura ry ja lehti jaetaan joululahjana ilvesjokelaisiin koteihin, ilmoittajille sekä kirjastoon ja terveyskeskukseen. 


YLE Pohjanmaan radio haastatteli joululehtien tekemisestä Marianne Hongistoa ja Juhani Alakoskea 15.12.2017.

jalasjärven-joululehdet-yle-2017.JPG

Valitettavasti haastattelu ei ole enää kuultavissa, mutta kuvan linkistä voit lukea haastattelun pääpiirteissään.


TULE MUKAAN LEHDEN TEKOON!

Kajastusta tehdään vapaaehtoisvoimin syksyisin, mutta juttuvinkkejä ja aineistoa voi toimittaa pitkin vuottakin. Lehtitoimikunta kokoontuu Toimelassa yhteisesti sovittuina iltoina miettimään ja ideoimaan juttuja sekä lehden muuta sisältöä. Katso Ajankohtaista-palstalta, koska lehtitoimikunta kokoontuu.

Mukavaan sakkiin mahtuu mukaan, jos olet kiinnostunut antamaan oman panostuksesi upean lehden tekoon. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija tai ammattilainen, ei edes harrastaja, kunhan sinulla on intoa ja halua ja ideoita.

Lehden tekoon voi osallistua myös tulematta paikanpäälle. Ota yhteyttä ja kerro juttuideasi tai lähetä kuvia, runoja ym. Sähköposti tulee osoitteella kajastus.ilvesjoki (ÄT) gmail.com .

TERVETULOA!

 


MYÖS POSTI KULKEE ELI KUSTI POLKEE

Lehden voi myös tilata postitse. Myös joitain aiempien vuosien numeroita on edelleen varastossa, joten niitäkin voit kysyä. Tilaukset ja tiedustelut sähköpostilla kajastus.ilvesjoki (ÄT) gmail.com .

Huomaa sähköpostiosoitteessa (ÄT) tarkoittaa @-merkkiä, eikä osoitteessa ole välilyöntejä merkin edessä ja jäljessä. Roskapostien välttämiseksi osoite on kirjoitettu em. muotoon täällä nettisivulla. Jos et saa vastausviestiä suunnilleen viikon kuluessa, niin tarkista, että kirjoitit osoitteen oikein ja kokeile lähettää viestisi uudelleen. Voi myös ottaa yhteyttä puhelimitse 0500 786642/Marianne Hongisto.

Ilvesjoen joululehti Kajastus 2020

Kajastuksen 2020 kansikuvan on ottanut Irene Hongisto.

Ilvesjoen Kajastus 2019 -lehti

Kajastuksen 2019 kansikuvan on ottanut Duncan Simey.

Ilvesjoen Kajastus 2018

Kajastuksen 2018 kansikuvan on ottanut Saija Valtonen.

Ilvesjoki-Kajastus-kansi-2017.JPG

Kajastuksen 2017 kansikuvan on ottanut Duncan Simey.

Kajastus-2016-kansi.JPG

Kajastuksen 2016 kansikuvan on ottanut Tarja Pihlaja.

Kajastus 2015

Kajastuksen 2015 kansikuvan on ottanut Eira Niemi.

 

Kajastus-14-kansi.jpg

Kajastuksen 2014 kansikuvan on ottanut Jenni Hautala.

 

Ilvesjoki-Kajastus-2013.jpg

Kajastuksen 2013 kansikuvan on maalannut Eero Hongisto, 6. lk.

 

Kajastus_2012.jpg

Kajastuksen 2012 kansikuvan on ottanut Tarja Pihlaja.

 

Kajastus 2011

Kajastuksen 2011 kansikuvan on ottanut Emilia Rintala.